PVC настилки.
 
     Спортните покрития от PVC могат да се нарекат универсални, те са подходящи за почти всяка зала. Тяхната твърдост и еластичност са балансирани, така че защитният слой е защитен от всякакви възможни повреди, като същевременно осигурява комфорт за спортистите. PVC покритията могат да бъдат инсталирани във всякакви спортни съоръжения.

     Този тип спортни настилки имат повишени изисквания за външния вид, комфорта,  и най- важното, безопасността. То трябва да понася екстремните натоварвания, да осигурява комфортни условия за постижения на резултатите на спортуващите, да намаляват риска от травми по време на тренировките.

     При избора на подова настилка за фитнес зали трябва да се вземат под внимание следните изисквания:
  • Устойчивост на настилката за точково натоварване;
  • Качеството на сцепление на настилката с обувките на трениращите в помещението;
  • Цялостно съпротивление при екстримни точкови натоварвания;
  • И, не на последно място, модерен атрактивен дизайн.
 
     Често във фитнес залите се използват гумени настилки от вулканизирани гумени гранули от различни цветове и състав. Такъв вид спортни настилки притежават висока износоустойчивост и еластичност, притежават способност да издържат на механични натоварвания. Въпреки постоянни падания на тежки предмети и постояната деформация, те бързо възвръщат формата си.  Дебелината на спортни настилки за фитнес зали варира от 4 мм до 20 мм и може да бъде изработена в различни цветове.