Плътност на хавлията: Плътността на хавлията зависи от броя на бримката на единица площ. Именно от плътността на кърпата зависи попивателната й способност. Единицата на измерване е грам/квадратен метър. Стандартни  грамажи са: 450-500-550 гр/м2.
За хавлиени кърпи за крака: 550-650-750гр/м2. 


Стандартна хавлиена кърпа – с четири зашити подгъва. 
Професионална хавлиена кърпа – с два подгъва и две втъкани иви. Нищенето (късането) на кърпите започва от подгънатите зашити странични шевове. Производствено втъканата ива по дългата част на изделието удължава живота на хавлията няколкократно и затова този вид е по-подходящ за хотелска употреба.

Стандартни  и професионални хавлии са от 100% памук, от 400гр/м2 до 800гр/м2.
Изработка в цвят и размер по избор на клиента, с възможност за втъкаване или бродерия на лого.
 
     Видове прежда:
Двойно пресукана – в произдводството се пускат дълговлакнести прежди с удължени влакна 27-35 мм, което не позволява готовото изделие да се разнищва и драстично да намаля теглото си. 
Хавлиени кърпи, направени от прежда Open End – използват се влака 20-27 мм. – първоначално изглеждат по- пухкави, но в процеса на експлоатациятя късите влакна се накъсват, губи се обема, изделието не е стабилно в експлоатацията.
 
     Конец:
20/2 - използват се 2 бр  конци с № 20 (№10 е с най-голямата дебелина), които се пресукват в процеса на тъкане. Тънките конци дават мекота на изделието, добра попивателна способност, а пресукването им осигурява по-дълга експлоатация. Тип хавлиени кърпи, изработени с този вид конци са по-скъпоструващи, но са по-издръжливи.
16/1  - друг разпространен вариант на конци за хавлии – използва се за направа на по-бюджетен варант на изделието. Тъче се от един конец №16 - по-дебел. Живота на кърпата от такъв вид прежда е по-кратък, в сравнение с хавлия, изтъкана от прежди 20/2.


   Финиш обработка: патентована Тумблер технология, след която кърпата минимално губи теглото си, при правилно пране не си променя цвета, минимално се свива, не се усуква. 
 
     Предлагаме хавлиени изделия само от проверени производители, използващи висококачествени прежди и модерно оборудвани станове.

Продуктите са произведени по нови технологии от рингови прежди, пенирани от дълговлакнест памук с най-високо качество и произход, патентовани методи на тъкане и финиш обработка, гарантиращи висока попивателна способност, запазване на първоначална мекота след многократно пране и висока износоустойчивост